Saturday, January 22, 2011

kanak-kanak baru belajar...

dr mgu lps lagi sorang adik sepupu aku yg berumur 10 thn & kakaknyer 12 thn sebok menelefon aku nk dtg tido rmh aku sbb nk belajar chess dgn abg k dia ni...huhu...sbb derang ni btl2 minat, so ptg td derang dtgla dgn beg utk bermastautin kat rmh aku ni...dr ptg td dok bljr sampai ke mlm...kalah persiapan pemain chess malaysia nk masuk kejuaraan dunia aku tgk....

untung korang.....abg k ko xcaj tau...free of charge je sume...kalo x....RM40 x 8 jam x 2 orang....leh beli handbag kak nini siap set ngan kasut tau (panggilan manje adik sepupu i kpd i tau... :P) xpela...manela tau nnti kami dpt menumpang name korang bile da glamer nnti...ahaakkksss...kami jd pengurus korang pun jadila....

aku pun suruh la anak buah aku yg bujang tu join skali memandangkan dia pun buta chess mcm maksu dia ni..mane la nk pandai main chess, kalo da main PS 24 jam...xbagus tau bg anak2 dr kecik main PS...mmgla dok diam...tp leh develop criminal dlm diri dorang tau...huhu...pandai lak aku bg motivasi....tp bile dia bljr chess td...aku terus ajak dia main...aku lak yg kalah...suey btl...pdhal aku da bljr dr 2 mgu lps lg...nampakla sgt aku sukar utk menerima pelajaran baru skrg ni...huhu...

syok jugak tgk bdk2 ni bljr....aku lak yg teruja...huhu...tp aku tgk, kalo bdk2 bljr main chess...automatik dia guna otak dia utk berfikir and sekaligus derang leh pandai matematik n english...sbb derang kena tau mane nk gerak...berapa tapak...n byk reference books and notes dlm english...(bkn ckp sbb mohd k ajar chess tau...huhu)

itula saje keje aku sepanjang ari sabtu ni...tgu melangut derang bljr chess kat rumah...huhu...

da bole lawan...

sungguh2 la korang study tu kekonon...
sifu sdg menurunkan ilmunyer....

3 comments:

MR.ROMEO said...

antara kak z dgn kak nini sy rase kak nini lg sedap kot... hahahaha

ok la 2 kak z.. abg k mengaja percuma dpt la pahala nnt.. hehehe

ziraziz said...

dlu2 slalu la jgk main chess..
tp xpnh la blaja sec formal...
skill pn dh b,karat kot...
kalo lwn ngn firdaus pn blm tntu blh menang hehehe..

zaida said...

romeo:hahaha...pandaila awak kan...k.ninie mcm name coklat kn....yela dpt pahala..walaupun k.ninie xajar...tp k.ninie dpt pahala jd tkg msk derang tau...

kakngah:huhu...nk join kls bdk2 tu pb boley....huhu...