Sunday, June 3, 2012

Seminggu ditinggalkan.... :(

sedihnyer lah bunyi....huhu...da lame xditinggalkan oleh mohd k. kali ni dia pegi tournament (National Closed) ngam 7 ari. aiyoooo lamenyer. of course lah aku xdok rumah kalo dia xde. dari ari sabtu sampai ari jumaat...lame kooooo... terpakselah merempat kat rumah along atau rumah mak aku. tapi kebetulan ari rabu tu, ade ofismate yang sangat budiman yang sudi menemani aku tido kat rumah...so, hooreyyyy. bukan xseronok tido kat rumah mak atau along..tapi sebab da xlarat nak punggah barang dalam beg. beg aku of course lah banyak kalo nak tido rumah orang...satu beg laptop, satu beg alat make-up (walopon xdigunakan sangat), satu beg baju keje, satu beg baju tido, satu beg kamera...haaaa.... cube kire bape bijik beg yang aku bawak???itu baru untuk 4 ari nak tido rumah orang...tu yg malas tuh...

mohd k beriya2 ajak aku ikut dia sebenarnye...tapi aku yg xmo. bukan sebab sayang cuti (cuti aku melambak lagi, ade 35 ari lagi) tapi sebab aku pikir betapa bosannye aku pada 7 ari tu menunggu mohd k tournament dari pagi sampai petang. tapi leh je kalo ikutkan aku gi jalan2 sebab mohd k tournament pun kat kompleks wilayah dan hotel yang dia sewa pun Maytower. dekat aje dengan jalan TAR & Sogo...tapi pikir2 balik kalo nak gi jalan, xkan nak pegi sorang2...7 ari ke tempat yang same...baik aku duduk je kat kuantan. lagipun aku kene wat kelas untuk short sem. lebih baik aku menghabiskan silibus aku yang melambak lagi tu...huhu..

tapi yang paling best...mohd k tidak balik dengan tangan kosong, selain dari medal yang dia dpt tu (aku xdela heran ngan medal tu...nak buat ape untuk aku yang buta chess nehh...kuikuikui) dia pegi plaza low yatt untuk beli filter lens idaman aku.. sangat senonottttt....yang penting free..kalo x, melayang 3 rat...tapi kat sane dapat murah la sikit dari kuantan..kedua2 filter ni total nyer baru rm250.. ini kire cam upah kene tinggal la kot...

weeee....inilah dia filter ituuuu...










tapi sebenarnye selepas da kawen ni..dan lagi pulak selepas berpindah ke kuantan ni...rase laen kalo kene tinggal ngan cik suami...(mesti korang setuju jugak). dulu mase bujang sonot aje dok rumah sorang2, boleh aje drive 5-6 jam sorang2 untuk balik kampung, boleh je gi cari barang sorang2, selera aje makan sorang2.... tapi sekarang kalo xde orang teman...berat je nak pegi mane2...huhu...itula perbezaan yang ketara kehidupan sebelum dan selepas berkahwin...

2 comments:

dilla nazri said...

Manja!! Hahaha duk PD dulu leh jerk sorang!! Kehkehkeh

zaida said...

kuikui...itula pasal...dulu dok pd leh je ke hulur ke hilir sorang2...