Sunday, February 13, 2011

today cukup setahun kami tawennnn... :)

hari ni 13hb feb 2011 genaplah kami melalui badai rmh & tangga (walopon rmh kami xde tangga) selama setawonnnn....ngeeee...aku rase baru je kawen bln lps...ingat blk 13hb thn lps aku tgh berdebar2 utk menggelarkan diri sbg seorang isteri yg mithali...ahakksss...geli rase...

aku bersyukur aku dikurniakan seorang suami yg baek dan memahami gitu...walopon bkn org kaya dr segi harta benda...tp yg penting suamiku berusaha utk menyenangkan kami sekeluarga...(tingat pulak lagu P.Ramlee kesah reput tulang...haha....) bkn kaya yg dicari tetapi cukupla sekadar sng..tp kalo jd kaya pn lg bagus...huhu...leh i berenti keje..

dolu2 sibuk nk buat persiapan kawen, aku xde mase nk blog2 neh...so aku nk refresh la blk kepala otak aku dgn mengimbau kenangan thn lepas :) sape da muak nk tgk, jgn bace entry kali ni...hahaha

ingat lagi 2-3 ari sblm kawen...huh...sgt sibuk...yela...aku amek pelamin ngan arch kat luar je...bilik n tpt mkn sume buat sendiri....sehari sblm nikah sempat lagi aku bershopping bunga dkt ssf...aku rase ade je mende xcukup...tp mujurla ade kaki & tgn yg sgt membantu....ahli keluarga aku...makcik pakcik aku....n cousin2 yg terchenta....kalo derang xde...da lame aku pengsan wat keje sengsorang...tq u all....syg kat korang...ahakkss..

warne tema pn aku asik tkr je...dr coklat tua ke kelabu...dr kelabu ke plum pink a.k.a pink buruk...bknnyer ape aku amek warne tu...of course la mohd k xsetuju mule2...aku kan pandai menggunakan daya memujuk...kaka...aku ni kulit nyer cerah sgt...kikiki....ssh nk cari warne sesuai yg leh masuk ngan warne kulit yg xbrape nk putih sgt ni...itam manis la katekan....so...aku wat kajian kt rmh ngan warne baju yg aku ade...aku rase aku ngam ngan warne pink buruk ni...mak andam pun ckp camtu...tkt nnti penganting tenggelam dek warne...bahaya tau kalo tersalah pilih warne...so...pikir btl2...mohd k pastu ikutkan aje...dia besela kan...huhu

along aku pun aku hangkut ke hulu ke hilir dr bln 11 lagi nk cari mak andam...photographer...mak andam pun byk tpt la jgk kami survey...sampai last2 minit pun ade ati lagi aku nk tukor mak andam sbb rambang mate....haha...besela pompuan ceweret kan...photographer pun mcm tu jgk... pilih punyer pilih...xberkenan sgt la kunun...tp xpela....okela jgk hasil keje nyer...turun naik pasaraya xusah ckp la...cari kain utk tpt mkn la...cari bunga la...cari itu la...inila...time tu aku ddk kat PD lagi kan...blh katekan tiap2 mgu aku pegi nilai....cari brg2 utk kawen ni...pegi sorang2 pun jd....kdg2 blk keje rase nk g nilai...terus je berdezupp ke sane...kalo ingat2 blk...huhu....mcm org giler jgk bile nk kwen neh...haha

souvenir pun besela kan...mak aku nk byk2...aku beli cwn ikea tu 600 biji utk diberikan kat kaum pompuan...pastu abah aku lak bising...dia pun nk bg kat kaum laki2 jgk....beli lg 700 biji cwn cam bunga vantage tu...potpourri along wat kan...200 biji...utk sedare mare...sejadah...besela org2 tua ni...nk la bg byk brg...mak aku lak xsuke letak byk mknn dlm beg tu kan...lantak....kopak2...mujur mak support separuh...ngeeee...i lap her so much....

souvenir tu along wat dr bln 9 lg....huhu..punyerla lame...yela...wat ckit2 kan..kalo x..tkt xsempat siap...xde tiru2 org tau...idea dtg dr kami sendirik...ngeeee...nk wat tema souvenir ala2 lovely lace la kunun...sbb tema kawen english garden kunun...haha...xbrape nk jadik pun...tp yg penting puas ati...sbb byk kami usahakan bersama2 utk membuat tu sume...xdela semua berbeli je kan..xde sentimental value...ahaksss...sbnrnyer dlm byk2 mende...ade satu mende je yg aku wat sendirik...iaitu bunga telur...yg laen sume along wat....hehe...

kedai yg paling kerap aku pegi..ialah kedai mak andam...sampai mak andam pun naek serabut tgk muke aku kat c2...pantang blk ktn mesti aku singgah nyer...nk tgk baju atau pelamin terkini...maklumlah...mak andam ni kite kene tph awal2 sbb ari aku kawen tu sgt ramai org kawen...sbb cuti raye cina kan...kedai sticker pun aku kerap pegi...sampai akak kedai tu tanyer...xcukup2 lagi ke dik?byk ker souvenir ko...?huhu...sbnrnyer xler byk...tp sume brg aku tampal sticker kan...tu yg asik xcukup je tu...kedai kt nilai tu lagila kerap aku pegi...haha...almost every week mesti pegi nyer...haha...sampai abg2 bangla yg kat nilai tu da kenal da aku ni ha....


ini kad jemputan kawen....puas jgk la survey sbb nk cari yg ok n mrh...



ini hasil keras tgn aku...haha...walopon comot...aku salute kat diri aku sendiri..yg penting ade lace jgk aku tampal kat bunge telor neh...huhu...




ni cwn ikea yg aku beli sbyk 600 biji tu...along aku rajin...sume pun dia leh wat sorang2...huhu...cwm ni togel je...tp lps ltk potpourri kat dlm n hias2 ngan reben n tampal sticker...inila hasilnyer


ni cwn yg diberikan utk kaum lelaki lak...aku wat sendiri...ngeee...


potpourri...yg ni tiru mcm lovely lace...ahakss...ade gaye x??


sejadah ni utk sedara-mare...reben pun da kaler ijau sbb pakai yg lebih2 aje...rambang mate tgk reben kt nilai...mcm2 kaler aku beli...huhu


ni surah Yassin...terpakse import 2 org adik sepupu dtg ke rmh lebih awal sbb nk tampal reben n sticker tu...800 keping...xlarat nk wat sorang2...tq nadia n shaheera... :)





belon2 ni angah yg sponsored...tenkiuuu :) utk bdk2...jenuh ko nk tiup 300 bijik....kembung sume pipi adik sepupu aku...mujur adik sepupu aku ramai...hehe...

mls nk rotate...ni bunge tampal kat baju tu...ni pun bhn lebih2 souvenir tu je along wat...leh jgk dpt kat 50 ketul...huhu..jimat duit aku...


kes munge2 idup ni pun satu hal...sape ntah punyer idea suh aku kawen pd hari yg jatuh raye cine & valentines...huhuhu...munge ros pun cecah dkt 8 hengget sebatang...pastu aku survey lg...jumpe lak 5 henggit....survey lagi last2 jumpe yg rm2.50 je...jgnkan munge ros je naik harge...munge kekwa pun same je tau naeknyer...xpatut btl! utk munge fresh kat pelamin tu, aku rase ade dkt 800 henggit aku habis...yg jumlah besau bg aku tp kecik utk korang..mase tu xpikir ape da...yg penting heppi...

kek sponsored by along...tenkiu....tp cupcake tu kene rembat ngan org ramai sblm tibe masenyer...sedey tul...


mak andam lak dtg cam da terlewat...terkocoh2 gak la nk make up time tu...mohd k lak dtg awal ckit time tu...lgla berdebor2...

time ni mohd k tgh berdebor2...yg aku xpaham tuh..nape ngan aku skali berdebor2...bknnyer aku nk lafaz nikah pun...huhu

muke ceria kami slps bergelar suami dan isteri... ;p


Lps je ahli kerabat sblh lelaki blk ke rmh derang...aku ngan adik2 sepupu aku lintang pukang pulak da utk wat tpt mkn utk majlis bsr esok....huhu...lps je salin baju...kami pun mengerjakan semuanya...seksa jgk nk pasang kain blkg tu sume...mmgla org yg kite sewa khemah tu da buatkan...tp nk psg bunga pun pyh rupenyer...huhu...


kakitgn yg byk membantu...yg xthn adik sepupu aku lelaki tu menunjukkan bakat terpendam dia tu...xtau pandai hias2 yerk...haha

inila hasilnyer...meja utk letak kek...lehla kan...wat sendirik katenyer..siap ade rerame...huhu

ini meja mkn...bunge, lilin n sarang burung tu da lame aku n along prepare...tgl nk susun aje...yg backdrop blkg tu seksa nk wat....angin lak bertiup sepoi x berbahasa time tu....aduyaiiii


ni pulak gbr bilik pengantin aku....bln 12 lagi da siap ckit2...sbb aku kan blk ktn sebln sekali...bln 1 tu da xsempat da....sesi manjat memanjat dilakukan oleh aku sendiri...along tgu kat bwh...tgi tu...gayat siot...adik beradik aku pulak sume pompuan...xkan nk suh anak buah yg darjah 4 tu panjat...kenala wat sendirik sume...mujur tang railing abah da pasang...aku tgl pasang langsir n munge2 yg kat atas tu je...itula hasil garaban di nilai 3 n ssf...langsir blkg tu mak aku jhit...tq mak...mujur mak aku pun kreatif jgk... :)


tapi aku bersyukur ari aku nikah n sanding xujan...tq alls yg sudi membantu n syukur kepada Allah s.w.t yg tlh memakbulkan doa mohd k n aku selama ni... :) bak kate yg aku tulis kat sticker....thank you for celebrating our day! ngeeeee...





4 comments:

ShaKiera said...

alhamdulillah..semoga kekal hingga akhir hayat..& cepat-cepat lah dapat baby..hehehe :)

ziraziz said...

hepi aniversary..
moga kekal hingga hujung nyawa ;)...

zaida said...

shakiera:tq...aminnn...hehehe

kakngah: aminnnnn...ninie pun doakan kakngah cpt tut tut tau...ngeeee

..nEiL.. said...

happy annvrsry....sthn da...jap je...=D

tp nk complnt...npe la ltk gmbr i mke ngh sengal tu...
jtoh mrket...ahakkk =p