Tuesday, April 5, 2011

de coupage...

ingat waktu dolu2 rajin aku wat decoupage...mcm2 beli da ratus2 abih. tp aku ni mmg sedia maklum jenis rajin + semangat tu sekejap je. lps tu lame2 aku boring la kalo kene buat mende yg same je...huhu...skrg ni set alat2 decoupage aku ade je kat dlm stor...huhu. nnti nk buat blk mase bdk2 cuti semester nnti. decorative serviette pun melambak da beli..ade 7-8 paket sampai aku wat alas almari dapur aku je sbb nk wat decoupage xde mase lagi.

da lame sbnrnyer aku attend kls decoupage ni mase kat Amcorp Mall dulu. tahun lps da..tp saje je aku baru nk cite ari ni sbb aku xde keje time2 ni then bkk gbr lame2 terjumpe pulak gbr mase pegi wat decoupage ni.mase tu jln2 je ngan mohd k nk cari brg2 inggeris utk hias dapur. alih2 jumpe pulak kedai yg ajar buat decoupage. kls tu dibuat sejam je utk satu course. ade mcm2 course yg blh kite pilih tp mase tu aku amek serviette nyer course aje. blh saje la mohd k tgu aku setakat sejam tu. kalo aku tgu dia main chess pun dr pagi sampai ptg pun xpe.

inilah sedikit sebanyak gbr yg mohd k amek..sbrnnyer byk...step by step dia amek sampai kalo org tgk gbr aku tu mcm aku tgh wat demo je...org akan paham kalo tgk gbr aku tu walaupun aku xbg penerangan ape yg aku buat...haha...


ni sifu yg ajar aku mase tu...tgn uncle lagi lembut dr tgn aku...aku kalo cat zraaaaaassssssss je sbb nk kasi cpt siap...dia slow motion je cat...lembut gituu...
model tin kacang....yg akan berubah nnti..


jeng


jeng


jeng
ni la hasil krastangan aku..lps ni simpanla segala jenis tin sardin, tin kacang atau sume jenis tin yg kat rmh korang tu..recycle..
antara brg2 yg tlh dibeli dan skrg ni dibazirkan oleh puan zaida...isk..isk..isk...(dia tu mmg sukela membazir ni)
ni antara yg barangan lain yg korang blh buat dgn seni decoupage ni...cantek kan?ni bkn aku buat..gbr ni mohd k amek kat kedai uncle tu...huhu...


sape nk buat tempahan lps ni blh la...ahaksssss

6 comments:

MR.ROMEO said...

fist time dgr.. x taw plak kak z minat bende2 cm ni.. huhu

de coupage 2 name glamer la eh, klu name biasa panggil cat bhn2 terbuang eh? huhuhu jgn mare ea..

p/s: kak z mmg kreatif..

zaida said...

suke ati ko je kan sara...xsemestinyer cat brg buangan...haha...de coupage asal dr france rasenyer...mmg mat saleh yg selalu wat mende ni...

ziraziz said...

mcm bes je..pas ni blh la b,guru ngan nie plak..hehehe...

zaida said...

boleh2...nnti kite buat kursus di rmh che 8 ke ek...

MR.ROMEO said...

haha.. sj je usik kak z..

wat bende ni pon kemahiran/skil kak z.. bkn sng nk wat bnde ni kn..

teruskan usaha kak z..

lynnchocs said...

tapi kak z sempat jd sifu aku...menjadi plak tu...tq kak z...